28 augusti 2010

Val 2010

Gäsp i mars! Gäsp även i augusti!
Jag förstår inte att man kan vara så trött!? Det känns som om jag skulle kunna sova dygnet runt idag. Det har varit ganska mycket på jobbet ett tag, så det är nog troligen en del av orsaken...
Val 2010. Vem ska vinna? Vilket parti kommer att stå för det mest framgångsrika valfläsket? Vad kan partier lova egentligen? Som det ser ut idag kommer inget parti att erhålla ensam majoritet. Och det betyder att vilket parti det än är som får de flesta rösterna av svenska folket, så kommer det att tvingas kompromissa. Detta kan vi som enskilda medborgare bli rasande över. Jag blev det också innan jag förstod vad politik egentligen handlade om. KOMPROMISSER! Man kan tycka vad man vill om detta men hur skulle motsatsen se ut? Farligt nära diktatur, eller hur...?
Därför vill jag som lokalpolitiker säga så här: "Jag ska kämpa för mina hjärtefrågor. Jag lovar inte att få igenom dem men jag lovar att kämpa för att övertyga de andra att detta är det bästa för vår kommun!"
Men vilka är dina hjärtfrågor då? Jo, det som ligger mig närmast om hjärtat är människors rätt till självbestämmande så långt det är möjligt. Att vi politiker ska lägga oss i så lite som möjligt i människors liv. Besluten skall tas så nära den människa det berör. Om mamma eller pappa ska vara hemma med Anton 6 månader eller hur länge var och en av dem ska vara hemma, tycker jag är en sak som Antons föräldrar vet bäst. Riksdagens politiker kan omöjligen veta vad som är bäst för just den familjen. Jämställdhet i alla ära men jag tror inte på piskor för att få människor att rätta in sig i ledet. Mer makt åt familjerna! Och den makten kan de bara få tillbaka om politikerna ger tillbaka den.
Vad är det som är så farligt med vårdnadsbidraget? Kan det vara just detta? Att föräldrarnas inflytande över sina barn ökar? Det verkar som om S + V vill stöpa alla i samma form, så att det ska bli så lika och rättvist för alla. Men vad man då gör är att man inte låter människor få det egna unika, okränkbara värde som hon har rätt till. Vi måste tillåtas att vara olika. Alla måste inte tycka lika. I en familj kanske mamman är hemma hela tiden för där fungerar det bäst. I en annan familj är pappan hemma hela tiden och i ytterligare en annan familj delar de kanske lika på föräldradagarna. Oavsett vilket, så vet familjerna detta bäst själva. Morötter är bättre än piskor!
Visa svenska folket att ni är kapabla att bestämma över era egna liv! Rösta på Kristdemokraterna i valet 2010. Läs vårt partiprogram - vi står på din sida.